Onderdelen van het schip

 
Klik op de vlakjes in de foto voor meer informatie.
 

Werken op zee
Werken op een schip betekent dat jij naar mooie en verre bestemmingen vaart en hier ook nog voor betaald krijgt! Tijdens het varen zie je de hele wereld en kom je in havensteden waar anderen alleen maar van dromen. Op het schip werk je veel samen met de andere bemanningsleden. Het werk is elke dag anders en een echt avontuur. Werken aan boord betekent ook bezig zijn met techniek. Je houdt ervan om alles wat je hebt geleerd ook echt uit te voeren op het schip.

Machinekamer
In de machinekamer is de werktuigkundige te vinden. Hij of zij zorgt voor de machines en lost storingen op. Ook wordt hier het eigen drinkwater gemaakt en bijgehouden of er voldoende brandstof is. De eigenaren van de schepen zoeken mensen die in de machinekamer willen werken. Lijkt het je leuk om te sleutelen aan machines en motoren, dan is dit iets voor jou!

 

Brug
De stuurmannen besturen het schip vanaf de brug. Op de brug wordt de richting bepaald die het schip gaat varen om op de bestemming aan te komen. Tijdens het varen heeft de bemanning via de computerapparatuur op de brug contact met de andere schepen op zee. De stuurmannen kunnen nog wel wat hulp gebruiken op de brug. Droom je ervan om later een schip te besturen, dan is dit iets voor jou!

 

Nederlandse zeevaart
Achterop een koopvaardijschip wappert altijd een vlag van een land. Dat land bepaalt de regels waaraan het schip zich moet houden.
De schepen met een Nederlandse vlag behoren tot de beste in de wereld. Deze schepen zijn vaak nieuw en aan boord werken een van de beste opgeleide bemanningsleden.

Foto's

Video

Agenda